Hvordan kommer værdiskabelsen frem ved kvalitetssikring?

Dato

Af: Tommas

Det hele starter med at finde firmaets kvalitetsværdier, og overføre dem til firmaers kvalitetssikringsmappen. I mappen dokumenter firmaet sin kvalitetssikring ved at udfylde dokumenter aftalt med bygherre........

Tegn på værdiskabelse

Det hele starter med at finde firmaets kvalitetsværdier, og overføre dem til firmaers kvalitetssikringsmappen. I mappen dokumenter firmaet sin kvalitetssikring ved at udfylde dokumenter aftalt med bygherre. Disse dokumenter er tilpasset firmaet. Mappen indeholder skemaer lige fra tilbudsfasen til projektet er endelig afleveret.

Værdiskabelsen er let at spore på flere måder:

  • Det en sikre fremdrift på arbejdet. Da firmaerne løbende giver dokumenter, og meddeler kommende udfordring. 
  • Alle parter på projektet kan løbende følge og dykke ned i konkrete problemstillinger.
  • Færre ekstra regning med negativt fortegn.
  • Arbejdsprocesserne kan optimeres ved, at hele processen er kendt.

Alle medarbejdere bruger kvalitetssikringen som et arbejdsredskab og det skaber systematik.

Håndværkerne i marken får et godt og sikkert redskab, som hjælper dem med at udføre deres arbejde. Og dermed kan opgaven afleveres uden fejl og mangler, da disse er opdaget og rettet løbende.

Skulle der opstå efterfølgende problemstillinger er det stor sporbarhed, og kan afklares hurtigt og effektivt.

Arbejdsdagen bliver god, byggeriet bliver god, og håndværkeren skal ikke tilbage igen fordi han/hun har fulgt sin daglige rutine i firmaet til at skabe det bedste håndværksmæssige korrekt udførte arbejde, der kan forlanges af han/hende.

Samlet set er der derfor både processer og store forbedringer på tid, økonomi og kvalitet.

Min holdning er, at rigtig mange små og mellem sorte entreprenøren forsat står tilbage med en stor ekstra regning. En ekstra regning, som skyldes egne fejl, manglende dokumentation for udført ekstra arbejde og ikke mindst et veldokumenteret projekt.

Håndværkerne og håndværks firmaerne er ekspert på deres område. Mange af dem har ikke lært, at udføre kvalitetssikring. Samt hvilke faldgrupper der er. Derfor står de oftest tilbage med en ekstra regning, som påvirker bundlinjen.

De kan dog få hjælp. Det kan for eksempel være fra en eksterne kvalitetssikringskonsulent, hvis fokus er, at hjælpe og vejlede disse firmaer.  

Flere nyheder